”Vi försöker finnas i närområdet, utifrån att det här skapar oro”, säger Robert Wallén, chef för polisområde Västmanland. Foto: SVT

Polisen efter dödsskjutningen i Västerås: ”Vittnen har sett en moped lämna platsen”

Uppdaterad
Publicerad

Efter helgens skjutning på Gideonsberg i Västerås, där en man i 35-årsåldern sköts ihjäl, har polisen haft en hög närvaro i bostadsområdet och utredningen har fortsatt med flera utredningsåtgärder.

Nu berättar polisen att vittnen ska ha sett en moped lämna platsen efter dödsskjutningen.

Det var vid midnatt natten mellan fredag och lördag som polisen fick larm om en skottlossning på Gideonsberg.

När polis anlände till platsen hittade de en skottskadad man liggandes på marken, och trots livsuppehållande åtgärder från både polis och ambulans avled han på plats.

Dödsskjutningen på Gideonsberg i Västerås

– I nuläget bedömer vi att den som är offret för det här mordet också var det tilltänkta offret, säger Robert Wallén, chef för polisområde Västmanland.

Enligt uppgifter till SVT var mannen en ledargestalt i det kriminella nätverket Västeråsnätverket. Han dömdes nyligen i en uppmärksammad rättegång.

Under helgen har många anhöriga till offret besökt mordplatsen.

Ingen misstänkt har gripits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen på Gideonsberg i Västerås

Mer i ämnet