En man har gripits misstänkt för medhjälp i mordet på en gängledare i Västerås. Foto: SVT

Mordmisstänkt släpptes efter förhör – åklagaren:”Han är fortfarande misstänkt”

Uppdaterad
Publicerad

Den man som greps och anhölls misstänkt för mordet på en kriminell ledare på Gidoensberg släpptes under torsdagskvällen. Misstankarna mot honom kvarstår. Därmed finns det har totalt fem män suttit anhållna och misstänkta för inblandning i mordet förra året. 

Mannen som är känd hos polisen sedan tidigare släpptes alltså under torsdagskvällen, något som VLT var först med att berätta.

– Han försattes på fri fot men är fortsatt misstänkt för mord, säger kammaråklagare Anna Elmlöv.

Dödsskjutningen på Gideonsberg i Västerås

Hon vill inte gå in närmare på utredningen men säger att samtliga män som tidigare varit anhållna i målet fortfarande är misstänkta.

Utredarna arbetar efter teorin att mordet planerades av flera personer, även om det bara var en som höll i vapnet och avlossade skotten mot den kriminella ledaren förra året. Teorin har de framförallt kommit fram till genom en rad olika förhör med misstänkta, vittnen och andra personer som är inblandade i kretsarna kring gängledaren.

Även den senast anhållne mannen förhördes flera gånger innan han släpptes.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen på Gideonsberg i Västerås

Mer i ämnet