Polisinsatschef Erik Sesone berättar om insatsen som ledde fram till att sex misstänkta sexköpare greps. Foto: Daniel Brodén SVT

Polisens insats mot sexköpare gav resultat – sex män greps i veckan

Publicerad

Polisens specialutbildade grupp mot sexhandel slog till mot flera adresser i Västerås i början av veckan. De grep totalt sex män som nu är misstänkta för köp eller försök till köp av sexuell tjänst.

Till skillnad från annan grov brottslighet kommer gärningsmännen från alla samhällsklasser och bakgrund berättar Erik Sesone som var polisinsatschef under insatsen. Männen var också i olika åldrar. Sesone betonar att alla erbjöds hjälp då sexköp ofta är ett problem kopplat till makt för männen som ägnar sig åt det.

Sedan ungefär två år tillbaka finns en grupp hos polisen som bland annat arbetar mot sexhandel. Deras arbete pågår ständigt men ibland slår de till och håller insatser som den i veckan. Det kan handla om att polisen har fått tips just då eller att man ser att det finns många annonser ute. Något som står klart är att brottsligheten pågår året om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.