Foto: Melker Blomberg / SVT

Polisen om överfallet på Lögarängen: ”Oprovocerat och hänsynslöst”

Uppdaterad
Publicerad

Det var på torsdagen som en kvinna överfölls av en okänd man vid Lögarängen i Västerås. En misstänkt man greps kort därefter och begärdes under fredagen häktad misstänkt för grov misshandel och olaga hot.

– Överfallet var oprovocerat och hänsynslöst, säger Sara Ekström, lokalpolisområdeschef i Västerås.

Sara Ekström ingick i en av de polispatruller som beordrades först till platsen. Enligt henne är händelsen väldigt allvarlig och om det inte vore för att ett vittne agerade så kunde det ha slutat ännu värre.

– Jag vågar inte ens tänka på vad som hade kunnat hända om inte den här hjälten hade avbrutit överfallet, säger Sara Ekström.

Överfallet på Lögarängen i Västerås

Polisen fick några timmar senare samtal om att en man hade brutit sig in i en bostad nära där misshandeln skedde.

– En hundpatrull beordrades till bostaden och längst in i källaren lokaliserades mannen och ganska snabbt inser man att det förmodligen var samma man som utfört misshandeln, säger Sara Ekström.

Mannen greps och anhölls under torsdagen. Utredningen leds nu av åklagare Anna Elmlöv som under fredagseftermiddagen begärde mannen häktad.

– Jag har begärt honom häktad på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel och olaga hot. I dag har det även hållits förhör med den misstänkta, målsäganden och vittnen, säger Anna Elmlöv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Överfallet på Lögarängen i Västerås

Mer i ämnet