Foto: Christoffer Söderman/SVT

Polisen summerar Summer Meet

Uppdaterad
Publicerad

Västerås bilträff blev betydligt lugnare för polisen än vad Power Meet brukar vara. Orsaken är så klart att det varit betydligt mindre med bilar och besökare, polisen uppskattar att det varit runt 20 procent färre bilar i år.

Polisen har omhändertagit 124 personer som varit för berusade under bilfestens tre dygn.

– Det är ungefär vad vi tidigare brukade omhänderta på ett dygn, säger Thomas Gustafsson, vakthavande befäl på polisen Västmanland.

Västerås Summer Meet

Det har också varit förhållandevis lite rattfyllor. Polisen har tagit sex personer för rattfylla och fyra för drograttfylla som går att relatera till bilträffen.

Anmälningar om ofredande

Vid halv fem-tiden tillkallades polisen till Mälarcampingen där ordningsvakter omhändertagit en 25-årig berusad man som vält omkull bajamajor på området. Han misstänks för skadegörelse och togs med för tillnyktring.

– Under dagen ramlar det säkert in anmälningar gällande misshandel och skadegörelse. I övrigt har det inte skett några grövre brott, kvinnan som utsattes för ett våldtäktsförsök tror vi inte har med bilträffen att göra, säger Thomas Gustafsson.

Polisen har fått in tre anmälningar gällande sexuellt ofredande. I två av fallen har samma man pekats ut av kvinnorna som drabbats skriver VLT. Han ska vara identifierad och hörd av polisen.

Färre bilar

I och med konkurrensen från den förra bilträffen Power Big Meet som arrangerats samtidigt i Lidköping har det varit både färre bilar och besökare än vanligt. Polisen uppskattar att det i år varit ungefär 20 procent färre bilar än tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västerås Summer Meet

Mer i ämnet