Polisens dykare i sökinsats efter försvunna 70-åringen

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen fortsatte polisen sökandet efter den 70-åriga kvinnan som försvann i Västerås förra veckan. Polisen gjorda dykningar i vattnet vid Lögarängspiren och hoppet att hitta henne vid liv minskar, enligt polisen.

Det var under onsdagskvällen förra veckan som den 70-åriga kvinnan anmäldes försvunnen då hemtjänsten kom hem till henne och upptäckte att hon saknades. Hon har drabbats av två strokes och lider av afasi, och kan alltså inte prata.

Under dagen har polisens dykare sökt efter kvinnan vid Lögarängspiren i Västerås.

– Den stora insatsen är avslutad, men det innebär inte att vi har slutat leta efter kvinnan. De starkaste tipsen vi har fått in är att hon ska ha rört sig vid vattnet, så därför har vi dykt där under dagen, säger Johan Thalberg, presskontakt för polisen i Västmanland.

Svår dykinsats

Han menar att de just nu söker efter en avliden person, men om de skulle få in tips som tyder på att kvinnan fortfarande är vid liv så utgår sökinsatsen från det.

– Dykarna har sagt att det är så pass grumligt att de nästan inte ser någonting. De beskrev det som att det är som att dyka med tejp för cyklonen, så därför kan de inte söka av området särskilt snabbt. Dessutom är det mycket bråte i vattnet i form av cyklar, järnrör och liknande, så de får nästan känna sig fram i stället.

”Chansen att hitta henne vid liv minskar”

Polisen har tidigare gjort sökinsatser på land, bland annat med hjälp av Missing people, och fortsätter även med att försöka kartlägga var hon har befunnit sig och vad hon har gjort. Enligt Johan Thalberg finns det ingenting som tyder på att kvinnan ska ha utsatts för något brott eller att hon självmant håller sig undan.

– Chansen att hitta henne vid liv minskar ju så klart. Vi har fått in många tips och det är många som tror sig ha sett kvinnan eller kommit med andra tips, men det har inte riktigt lett någonstans. Men vi tar tacksamt emot fler tips.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.