Polisen följde det dåvarande parets vardag, bland annat genom hemlig avlyssning i 42-åringens bil. Foto: SVT/TT

TV: Hör polisens hemliga avlyssning efter mordet i sommarstugan

Uppdaterad
Publicerad

Polisens hemliga telefonavlyssning är en del av bevisningen mot 42-åringen och hennes expojkvän i Arbogafallet – ett av Sveriges mest uppmärksammade kriminalfall. Hör samtalet från avlyssningen som spelades upp i rättsalen under onsdagen.

Under utredningens gång har polisen vid flera tillfällen hemligt avlyssnat samtal mellan kvinnan och hennes tidigare pojkvän, båda misstänkta för mord och mordförsök i det så kallade sommarstugemordet.

LÄS MER: Arbogafallets oväntade turer – detta har hänt

Arbogafallet

I andra delen av Arbogarättegången, som inleddes under onsdagen, spelade åklagarna upp polisens avlyssning i rätten. I ett av samtalen hörs 42-åringen och expojkvännens konversation när de sitter i bilen efter första frigivningen den 19 augusti. Paret hade dagarna före gripits och förhörts av polisen.

Även norsk polis har hjälpt till med telefonavlyssning i samband med att expojkvännen tog sig till Norge. Den 30 augusti 2016 greps paret återigen på ett hotell i Trondheim i Norge.

LÄS MER: Mammans desperata larmsamtal: ”Jag dör snart”

Den 42-åriga kvinnan och hennes tidigare pojkvän är misstänkta för mord och mordförsök på kvinnans föräldrar i en sommarstuga utanför Arboga i augusti 2016. Kvinnan nekar till brott. Expojkvännen har erkänt.

Kvinnan är även misstänkt för mord på sin make som hittades död i en sjö i Arboga 2015.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbogafallet

Mer i ämnet