Polisinsats i Västerås – bombgruppen säkrade misstänkt föremål

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till måndagen larmades polisen till en adress på Jakobsberg i Västerås. På platsen hittades ett misstänkt farligt föremål.

VLT var först med att rapportera om polisinsatsen. Det var en privatperson som larmade polisen efter att ha hittat ett misstänkt föremål. När polis kommer till platsen gjorde de samma bedömning.

– Man trodde att det kan vara något explosivt, varpå man då tog hjälp av nationella bombskyddet, säger Jonas Eronen, presstalesperson polisen region Mitt.

Hur såg föremålet ut?

– Jag har inga sådana detaljer, säger Jonas Eronen.

Föremålet säkrades och polishund genomsökte platsen. Jonas Eronen har inga uppgifter om huruvida föremålet visade sig vara farligt eller ofarligt. Förmålet ska nu undersökas av tekniker.

Ingen fastighet behövdes utrymmas i samband med att föremålet hittades och polisinsatsen har avslutats. Det finns inga uppgifter om föremålet hittades utomhus eller inomhus.

En förundersökning gällande grovt olaga hot är inledd.

– Det har legat på ett sådant sätt att det finns anledning att anta att det skulle vara riktat mot en specifik bostad.

Vad händer i utredningen nu?

– Nu ska man hålla kompletterande förhör, för att se vad det kan finnas för bakgrund till det här, säger Jonas Eronen.

Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.