Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen ryckte ut till Sundbo för att assistera personal på Sis-hemmet. Foto: Audrey Erath/ SVT

Polisinsats vid Sis-hem – två barrikaderade sig

Uppdaterad
Publicerad

På måndagseftermiddagen inkom larm till polisen från personalen på Sis-hemmet Sundbo i Fagersta. Det ska ha rört sig om två – från varandra – skilda incidenter med ungdomar som barrikaderat sig inomhus.

– Vi vet att det kan förekomma tillhyggen och farliga föremål som kan användas som vapen, säger Sofi Sennerby, säkerhetssamordnare på Sundbo.

Stämningen var i början hotfull berättar Sofi Sennerby men att det aldrig var någon fara för personalen:

– Min personliga bedömning är ändå att det har varit allvarligt eftersom vi behövt denna hjälp.

Vid 16-tiden var polisens insats avklarad och det hade gått lugnt till, berättar Emma Lundholm, yttre befäl vid polisen i Västmanland. De två personerna som hade barrikaderat sig inomhus är nu omhändertagna av ungdomshemmets personal. Ingen ska ha kommit till skada fysiskt.

Exakt vad som utlöst situationen har inte polisen klart för sig än och rörande uppgifter om att det ska ha funnits ett egettillverkat vapen kan inte bekräftas.

– Det har förekommit uppgifter om ett vasst föremål, vi kan inte bekräfta något eller vad det ska ha varit, säger Nadya Norton, presstalesperson på polisregion Mitt.

I klippet: Hör polisen Emma Lundholm och säkerhetssamordnare Sofi Sennerby vid Sis-hemmet Sundbo i Fagersta.

Rättelse: Tidigare rapporterades uppgifter att det var fyra personer som omhändertogs av polisen. Det var fel. Det var två personer från skilda avdelningar som barrikaderat sig vid nära tidpunkt. Dessa blev omhändertagna av personalen på Sis-hemmet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.