Skador på båda fordonen efter att en polisbil krockat med en personbil i Västerås. Foto: Förundersökningsprotokoll/Polisen

Polis krockade med personbil efter körning mot rött – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En polis åtalas efter att ha kört på en personbil i samband med en utryckning. En pojke skadade armen i samband med händelsen.

Händelsen skedde den 14e augusti förra året i Västerås. Polisen körde med signal påslagen under utryckning förbi rött ljus Han krockade med en personbil som hade grönt ljus och kom från höger i korsningen. Enligt vittnesuppgifter ska polisbilen haft högre hastighet än 50km i timmen som var maxhastighet där händelsen inträffade.

En pojke fick i samband med händelsen en fraktur i armen men inga övriga skador. Skadan bedöms som en ickeringa kroppsskada. De övriga två passagerarna klarade sig utan skador.

Polisen åtalas i första hand för vårdslöshet i trafik och i andra hand för brott mot trafikförordningen. Den åtalade förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.