Foto: Alexandra Britts

Pride i Sala för tredje året i rad: ”Det kändes som hela stan var med oss”

Uppdaterad
Publicerad

Under veckan har det varit pridevecka i Sala. Och på lördagen kulminerade festligheterna med en stor parad. Runt 350 deltagare i paraden och längs paradvägen var det många fler som ville vara med och vifta med flaggor och hurra. – Det har varit jättelyckat och vilken respons från Sala vi har fått, säger Benedicte Good, Sala Prides ordförande.

Det är med glädje och en viss lättnad som Benedicte Good, Sala Prides ordförande summerar den första prideveckan och den tredje prideparaden i Sala. Salaborna börjar ta till sig arrangemanget, som växer för varje år, menar hon.

– Intensivt, men jättelyckat har det varit. Responsen från allmänheten har varit bra i sociala medier, men även under paraden kom det fram folk och pratade och hurrade. Jättekul, det kändes som hela stan var med oss, säger Benedicte Good.

”Skateare” hakade på

Årets tåg fick även en oväntad tillökning längs vägen.

– Det kom skateboardåkare helt plötsligt och hakade på. De körde trix längst fram i paraden. Det var jättekul, gärna mer sånt nästa år.

Saknar idrottare

Det är tredje året som det arrangeras pride i Sala och Benedicte Good menar att det börjar bli en tradition där även företagen i stan har hakat på med, ballonger, skyltning i butiker och med tre olika bagerier som bjöd på pridebakelser. Det hon saknar är deltagande från idrottsvärlden.

– Vi måste jobba mer med det nästa år. Vi har inte fått någon respons alls från idrottsföreningarna i Sala och där kanske det är som allra viktigast, säger Benedicte Good, Sala Prides ordförande.

Runt 350 deltagare gick i 2109 års prideparad i Sala. Foto: Alexandra Britts

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.