Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Starka känslor när offren för knivdåden i Västerås vittnade

Publicerad

Det blev en känslosam dag i Västmanlands tingsrätt när 16-åringen som misstänks för mordförsök när han knivattackerade två män på Engelbrektsplan ställdes inför rätta.

Mannen som föll offer för de livshotande knivhuggen vittnade om att han kände en stark ångest och fruktan för sitt liv. Och gärningsmannen som mestadels tittade ner i bordet brast ut i gråt när han hörde sin pappas stöttande rop.

Det var många starka känslor i tingssalen under rättegången mot den 16-åring som i förhör erkänt att han knivhuggit två män i centrala Västerås i mitten av juni. Innan rättegången konstaterades han ha en allvarlig psykisk störning. Hans förhör hölls bakom stängda dörrar.

En av männen som attackerades berättade detaljerat och tydligt hur han minns händelseförloppet, som enligt honom gick mycket snabbt. En polis som var med vid gripandet av 16-åringen beskrev hans sinnestillstånd som känslolöst, kall och psykotiskt.

I klippet summerar SVT:s reporter Ida Skyttberg dagen i tingssalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet vid Engelbrektsplan i Västerås

Mer i ämnet