Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
De fyra misstänkta för Bäckbymordet sitter fortsatt häktade i väntan på dom. – Min huvudman är inte glad över det, säger Ali Kassim, den yngste misstänktes advokat. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Rättegången om mordet på Bäckby i Västerås klar – fyra misstänkta forsatt häktade

Uppdaterad
Publicerad

Den 18 dagar långa rättegången om Bäckbymordet 2022 har avslutats. De fyra misstänkta unga männen sitter fortsatt häktade i väntan på dom.

– Min huvudman är inte glad, säger Ali Kassim, advokat till den yngste misstänkte.

Några anhöriga och vänner till de åtalade var på plats när rättegången avslutades mot de fyra pojkar och unga män som är misstänkta för att ha skjutit ihjäl en 20-åring på Bäckby i november 2022. När mordet begicks var två av de misstänkta under 18, och två mellan 18 och 20 år. Med tanke på det har rättegången har varit bakom stängda dörrar.

Västmanlands tingsrätt beslutade att alla fyra misstänkta ska vara häktade i väntan på domen, som kommer om två veckor.

Dödsskjutningen på Bäckby i Västerås

Åklagaren Karolin Hellsberg yrkar på mellan åtta år och livstids fängelse för de tre äldsta åtalade och på fyra års sluten ungdomsvård för den yngste, rapporterar P4 Västmanland.

I klippet – Försvararen Ali Kassim: ”En värdig förhandling”

Mordmisstänkt ville ge kompis falskt alibi – fick panik när brevet läckte ut

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får du höra brevet där den mordmisstänkte tonåringen misstänks försöka få en kompis att vittna falskt. Foto: Polisen/SVT Bilden är ett montage

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen på Bäckby i Västerås

Mer i ämnet