Foto: SVT/Arkiv

Region Västmanland går ner till stabsläge efter ljusningen

Uppdaterad
Publicerad

När andra vågen av pandemin slog till mot länet infördes förstärkningsläge inom Region Västmanland. Nu har pandemisituationen dock förbättrats och Regionen återgår därför till det lägsta beredskapsläget.

– Allmänt har vi ett bättre läge nu med färre covidpatienter. Våra medarbetare har utfört och utför fortsatt ett viktigt och omfattande arbete vad gäller covidvård och smittspårning, säger hälso- och sjukvårdsdirektören Håkan Wittgren i ett pressmeddelande.

Förstärkningsläget upphör

Från och med måndag den första februari 2021 går Region Västmanland ned till stabsläge, det lägsta beredskapsläget, igen. Förstärkningsläget som infördes den 21 december upphör därmed.

Coronaviruset i Västmanland

Region Västmanland införde förstärkningsläge i pandemins inledning, men gick senare ned till stabsläge, för att därefter återgå till förstärkningsläget när pandemins andra våg slog till i slutet av 2020.

Sjukvårdsledningen följer utvecklingen

– Regionens katastrofmedicinska beredskap är god. Pandemin är dock långt ifrån över och vi i den särskilda sjukvårdsledningen följer utvecklingen dagligen för att alltid ha bästa möjliga beslutsunderlag vad gäller åtgärder och beredskapslägen, säger Håkan Wittgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet