Vaccinmottagningen på Bäckby i Västerås är av tre mottagningar i Västmanland som stänger under några sommarveckor. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Region Västmanland stänger tre vaccinmottagningar under sommaren

Uppdaterad
Publicerad

Vaccinleveranserna är för små och personalen behöver semester – därför stänger Region Västmanland tre vaccinmottagningar i sommar, där man vaccinerar mot covid-19.

– Vi måste kunna bedriva sjukvård som vanligt, samtidigt som personalen ska få välbehövlig semester, säger Jonas Ekström, vaccinsamordnare i Region Västmanland.

Enligt vaccinsamordnaren finns det totalt sett en överkapacitet i antalet stick, 28 000 vaccineringar eller stick i veckan klarar man av i regionen. Och även om vaccinleveranserna har ökat, så fattas det fortfarande ett stort antal doser i leveranserna.

– Vi har nu runt 15 000, och det blir tyvärr inte så mycket mer i varken maj eller juni månad, säger Jonas Ekström.

Coronaviruset i Västmanland

De berörda vaccinmottagningarna ligger i Skinnskatteberg, Norberg och på Bäckby i Västerås.

I Skinnskatteberg stänger man ner i sju veckor, vecka 26-32. I Norberg stänger man fyra veckor, vecka 28-31. I Västerås på Bäckby torg stänger man nio veckor, vecka 25-33.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet