Foto: SVT

Region Västmanland börjar fas två av vaccinationen mot covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Nästa vecka (vecka 8) inleder Region Västmanland fas två av covid-19-vaccinationen. Där ingår bland annat personer över 65 år, de med dialysbehandling och personer med LSS.

– Helt enligt plan kommer vi därför överlappa de olika faserna för att få bättre effektivitet i arbetet utifrån de vacciner vi har tillgång till, säger Jonas Ekström, överläkare och ansvarig för vaccinering mot covid-19 i Region Västmanland.   

De äldsta, åldergruppen 90-104 år, går först och de får en kallelse till vaccination. Även person med dialysbehandling och de som har genomgått en transplantation prioriteras.

Det är klart att alla över 80 år kommer att få kallelse till vaccination.  Övriga som är över 65 år får information i brevlådan hur man själva kan boka tid eller med en kallelse till en bokad tid.

• Personer 65+ 
• Personer med dialysbehandling och deras hushållskontakter 
• Personer som genomgått benmärgs- eller organtransplantation och deras hushållskontakter
• Personer med LSS och är över 18 år i eget boende, samt personliga assistenter
• Hälso- och sjukvårdspersonal som arbetar patientnära

Källa: Region Västmanland

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet