Therese Deutsch menar att de behöver säkerställa personal så att de kan möta ett ökat antal patienter. Foto: Caroline Slotte/ Melker Blomberg / SVT

Region Västmanland sökte extra vårdpersonal – fick över 200 svar

Uppdaterad
Publicerad

Region Västmanland är i stort behov av extrapersonal och har därför gått ut med en jobbannons där de efterlyser personer med vårdutbildning. Bara några dagar efter att annonsen publicerats hade över 200 personer skickat in en ansökan.

Behovet av vårdpersonal har ökat med anledning av coronaviruset och därför söker nu regionen personer med vårdutbildning som kan hoppa in med kort varsel.  

Främst söker man undersköterskor, sjuksköterskor och läkare, men Therese Deutsch som är HR-chef på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen, menar att det även finns ett behov av andra yrkesroller. 

Coronaviruset i Västmanland

– Jag skulle säga att alla kommer kunna hjälpa till på något sätt när vi behöver mycket personal, säger hon. 

Just nu håller regionens rekryteringsenhet på att gå igenom alla ansökningar och de som ansökt ska passera en bakgrunds- och legitimationskontroll för att sedan få en anställning. Därefter kommer alla som anställs få en grundutbildning. 

– Utbildningen får alla så att det ska kännas tryggt att komma och jobba, säger Therese Deutsch. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet