Foto: SVT

Regionpolitiker om sjukhuschefen Liselott Sjöqvists Spanienresa

Uppdaterad
Publicerad

Region Västmanlands sjukhuschefs semesterresa till Spanien har rönt stor uppmärksamhet. Både på stan och i sociala medier höjdes kritiska röster.

– Jag förstår kritikstormen, säger oppositionsrådet Malin Gabrielsson (KD), oppositionsråd i Region Västmanland, till SVT.

Regionrådet och landstingsstyrelsens ordförande Denise Norström (S) säger att hon inte är Liselott Sjöqvists chef och därför inte vill säga något om det hela.

– Det är sjukvårdsdirektören Håkan Wittgren som är hennes chef och jag har fullt förtroende för honom, säger Denise Norström (S).

Håkan Wittgren uttalade sig för SVT i en tidigare artikel.

– Vad hon gör när hon är ledig är hennes eget ansvar, sa han då.

Annan ton hos oppositionen

– Det finns all anledning att kritisera sjukhuschefen för sin resa till Spanien med tanke på de anvisningar som var utfärdade. Eftersom det rör sig om en anställd vid Västmanlands sjukhus så är det en fråga för förvaltningsledningen. I övrigt har jag inga kommentarer, skriver Tomas Högström (M) oppositionsråd i Region Västmanland.

– Alla bör följa FHM:s rekommendationer. Jag förstår kritikstormen. Avser inte uttala mig i enskilt fall, skriver Malin Gabrielsson (KD) oppositionsråd i Region Västmanland i ett svar till SVT Västmanland.

Så motiverar Liselott Sjöqvist att hon åkte på semester till Spanien: ”Den var nödvändig”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det råder inget reseförbud och smittspridningen i Andalusien är betydligt mindre än här”, säger sjukhuschefen Liselott Sjöqvist om Spanienresan. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sjukhuschefen Liselott Sjöqvists Spanienresa

Mer i ämnet