Magnus Klingberg rektor på Rudbeckianska gymnasiet i Västerås vill se ett utspring där anhöriga visar hänsyn och följer rekommendationerna. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Rektor på Rudbeckianska om studentfirandet: ”Kommer höras att de tar studenten”

Uppdaterad
Publicerad

På fredag kommer studenterna att få genomföra mösspåtagning och utspring, men det måste ske efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

– Även om det bara är en klass i taget kommer de göra allt de kan för det ska höras, säger Magnus Klingberg rektor på Rudbeckianska gymnasiet i Västerås.

Eleverna samlas klass- eller gruppvis och utspring genomförs för en klass i taget för att undvika trängsel. Av samma anledningen får endast absolut närmast anhöriga bjudas in, exempelvis föräldrar och syskon. Hela utspringet kommer även att sändas live på sociala medier.

– Trycket i ljushallen när 500 elever sitter där är fantastisk, men jag hoppas att alla kommer att minnas den här dagen med glädje ändå. Vi har ett jättefint program och det är många saker som kommer bli väldigt bra och nytt också, säger Magnus Klingberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Studenten i Västmanland 2020

Mer i ämnet