Studenten Siri om ett avskalat firande i Västerås: ”Känns helt ok”

Uppdaterad
Publicerad

Beskedet om ett väldigt avskalat studentfirande har tagits emot med blandade känslor hos sistaårseleverna på Västerås gymnasieskolor.

– Men många är ändå glada att det äntligen har kommit ett besked, säger Siri Persson som går handbollsgymnasiet på Widénska.

På tisdagen meddelade Västerås stad att det trots pågående coronapandemi kommer att kunna genomföras vissa ceremonier i samband med årets gymnsiestudent.

Till exempel mösspåtagning och utspring, dock med en klass i taget och få anhöriga på skolgården.

Studenten i Västmanland 2020

Även om hon tycker att det är tråkigt att äldre släktingar inte kommer att kunna vara med på hennes studentfirande, och det får bli i en annan form än det tidigare var tänkt, tillhör Siri Persson de som är glada över dagens besked.

– Jag tycker det är bra att man försöker hitta åtgärder som funkar både med elevernas förväntningar och förhoppningar och myndigheternas rekommendationer, säger hon.

I klippet berättar hon hur beskedet tagits emot.

Chatt: Hur kommer du fira för att göra studenten minnesvärd? Dela med dig av dina tankar och känslor

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Studenten i Västmanland 2020

Mer i ämnet