Vasagymnaiset i Arboga har beslutat om hur studenten ska firas samtidigt som Folkhälsomyndighetens rekommendationer följs. Foto: BERTIL ERICSON

Arbogastudenterna kommer att springa ut men följa restriktionerna – fest väntar i höst

Uppdaterad
Publicerad

Avgångselever och lärare på Vasagymnasiet har tagit beslut om hur årets studentfirande den 12 juni ska genomföras – i riktlinje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Optimistiskt har de också planerat in ett större firande i slutet av augusti då pandemin förhoppningvis har lagt sig.

Precis som i Västerås kommer Arbogastudenterna få springa ut i klass- eller gruppvis. Endast en anhörig får ta emot varje student och den personen kommer att få en hänvisad plats att stå på för att hålla avståndet till andra på skolgården.

– Studenten är en stor dag i livet. Vi har gjort vårt bästa för att eleverna ska få ett så bra studentfirande som möjligt anpassat efter de restriktioner som finns, säger Per Gamalielsson, rektor för Vasagymnasiet i ett pressmeddelande.

Studenten i Västmanland 2020

Det blir ingen fest i samband med studenten men skolan har planerat in ett större studentevenemang i slutet av sommaren. Både lärare och elever är inbjudna till en fest som förhoppningsvis kommer att hållas den 22 augusti.

– Vi vill ge alla studenter en så bra avslutning som möjligt. Vi hoppas att höstens evenemang går att genomföra. Det är givetvis beroende på hur rekommendationerna ser ut framöver, säger Per Gamalielsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Studenten i Västmanland 2020

Mer i ämnet