Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med när polisen jagar kriminella i trafiken och hör Linda Sundqvist, som slumpmässigt blev invinkad till kontroll. Foto: Linnea Söderberg/SVT

Se när polisen ökar fordonskontrollerna på E18 vid Enköping

Uppdaterad
Publicerad

Kriminella använder vägnätet för att transportera vapen, narkotika och stöldgods. Vanliga fordonskontroller kan därför vara effektiva för att bekämpa brottslighet. I en satsning under veckan som gick intensifierade polisen sina kontroller på vägarna.

Mellan 8 och 14 maj har polisen arbetat med den nationella satsningen mot brott på väg. Det innebär att extra fokus ligger på att hitta kriminella som använder vägnätet för sina aktiviteter.

– Den här veckan har vi anträffat förare som varit påverkade av narkotika, förare som inte haft körkort, olovliga körningar, bristande fordon och en hel del överträdelser, säger Malin Fryksell, gruppchef för polisen i Enköping.

Starta klippet för att följa med polisen ut på vägen på jakt efter brottsliga förare.

Polisens trafikveckor

Varje år genomför polisen tio trafikveckor med olika fokus som hastighet, nykterhet, brott på väg och yrkestrafik som ett led i trafiksäkerhetsarbetet. Syftet är att uppnå målen i Nollvisionen, att ingen ska dö eller skadas allvarligt i trafikmiljön. Mellan den 8 och 14 maj ligger fokus på brott på väg.

Källa: Polisen.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.