I Köping blir 61 lägenheter klara för inflytt. De ligger bredvid de cirka 80 som blev klara för bara några år sedan. ”Nu får vi landa i det här” säger KBAB:s marknadschef. Foto: SVT

Så mycket nytt bygger allmännyttorna klart i år

Publicerad

I tre av länets kommuner bygger de kommunala bostadsbolagen färdigt nya bostäder under 2018: Västerås, Hallstahammar och Köping enligt SVT:s enkätundersökning.

Det byggs mer och mer i Västmanland, samtidigt är det fortsatt bostadsbrist i nio av tio kommuner enligt årets bostadsanalys.

SVT frågade alla kommunala bostadsbolag och ansvariga för uthyrning av kommunala lägenheter i länet, hur många nya bostäder de får klara under 2018.

Mimer i Västerås svarade att en stor del av de drygt 450 som började byggas under förra året blir inflyttningsklara.

Hallstahem i Hallstahammar svarade att fem blir klara i samband med att tidigare butiks- och verksamhetslokaler byggs om till bostäder.

Köpings bostads AB svarade att 61 nya lägenheter blir klara för inflytt under juli och september. De ligger strax intill de på Spinnerigatan där 81 nya lägenheter färdigställdes för bara några år sedan.

– Vi har ju en jättestor efterfrågan på våra bostäder, säger Lena Ekman, Köpings bostads AB.

Lena Ekman, marknadschef Köpings bostads AB. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.