Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör kommunalrådet Amanda Lindblad (S) om läget i Sala – där flera vägar kommer vara avstängda åtminstone fram till måndagen. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Trafiken öppnar igen i Sala och Västerås efter översvämningarna

Uppdaterad
Publicerad

Inställda skolbussar i Sala, flera avstängda vägar och påverkan på tågtrafiken efter översvämningarna. Nu ska trafikläget vara åter på banan igen utan större påverkan meddelar Trafikverket.

I Sala blev Fabriksgatan, Långgatan och delar av Väsbygatan avstängda tillsvidare på grund av översvämningarna.

Riksväg 72 som var avstängd på grund av översvämningarna är farbar igen. Det som kvarstår är en avstängd rastplats och några mindre vägar som har stängts av för tung trafik.

Översvämningarna i Västmanland 2023

– Det är ingen stor påverkan just nu, säger Glenn Sedin, projektledare på Trafikverket.

Amanda Lindblad (S), kommunstyrelsens ordförande i Sala, uppmanar alla att respektera avspärrningarna då det ligger mycket vatten.

Hör henne om läget under söndagen i klippet ovan.

Avpärrningarna kan justeras beroende på hur vattennivån förändras. Läs mer på Sala kommuns hemsida.

Risk för skred vid Svartån i Västerås

I Västerås är det risk för skred vid Svartån på grund av höga flöden. Det gör att en del gångbroar över ån är avstängda och gång- och cykelvägar längs med ån kan vara avspärrade. Uppdateringar om vattenflödena i Västerås kan du följa på kommunens hemsida.

Skolskjutsen ställdes in i Sala

Sala kommun meddelade på sin hemsida att all skolskjuts som utförs av bolaget Axelssons blev inställd måndagen 4/9. En chaufför ska ha gett sig ut och provkört sin sträcka, men nådde inte ens första hållplatsen.

Skolbussarna drabbades särskilt av översvämningarna då de är ute på småvägar på landsbygden, skriver kommunen.

På tisdagen rullade skolbussarna i stort sett som vanligt, och endast ett fåtal turer var inställda.

Påverkan på tågtrafik till och från Västerås, Uppsala och Sala

Det har varit stopp i tågtrafiken mellan Uppsala-Sala, och många turer på sträckan blev inställda. Sträckan Västerås-Ludvika var avstängd mellan Västerås och Ängelsberg.

Trafikverkets hemsida kan du följa uppdateringar om tågtrafiken.

I en tidigare version av artikeln stod det att all skolskjuts i Sala var inställd. Det uppdaterades senare på kommunens hemsida till att bara handla om skolskjutsen från ett bolag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Översvämningarna i Västmanland 2023

Mer i ämnet