Information är en viktig del av regionens uppgifter under pandemin, det menar kommunikationschef Eva Lindahl. Hör mer om varför i klippet. Foto: SVT

Så har Region Västmanland arbetat med information under pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Bland Västmanlands myndigheter har regionen den kanske viktigaste uppgiften nu under pandemin. Med ansvar för sjukhusvård och provtagningar har kravet på rätt och snabb information från länsinvånarna gjort att regionen jobbat hårt med sin kommunikation.

– Kriskommunikationens grundpelare är att vara transparanta, öppna och ärliga- vi ska vara en trygghet för västmanlänningarna, säger Eva Lindahl kommunikationschef Region Västmanland.

Regionen har jobbat hårt under 2020, så även i kommunikationen ut till oss västmanlänningar. Mycket information, viktig information som snabbt ska nå ut till alla berörda grupper.

Coronaviruset i Västmanland

Central roll

– Hela frågan med pandemin handlar mycket om beteenden, och för att undvika smittspridning måste man som invånare få svar på hur ska jag agera för att minska smittspridningen och där är den information vi kan ge central för att vi ska nå framgång i pandemiarbetet, säger Eva Lindahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet