Hyresgäst i Västerås tvingas flytta efter hot och sabotage

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera års tid av störningar och klagomål tvingas en hyresgäst i ett hyreshus i Västerås att flytta. Det har varit flera incidenter mellan hyresgästen och dess grannar.

Grannarna i hyreshuset har under en längre period känt sig rädda inför hyresgästens beteende och dåliga humör. Kvinnan har haft som vana att stå ute på sin balkong och högljutt dela sina åsikter om de övriga hyresgästerna.

En av grannarna till kvinnan skulle in till tvättstugan för att tvätta, men möttes av en blöt tvättstuga. Kvinnan hade nämligen dragit ut slangarna till maskinen.

Tvingas flytta

Vid ett tillfälle när hyresvärdens personal besökte kvinnans lägenhet såg de att badkaret stod halvvägs utanför badrummet. Enligt kvinnan själv använde hon badkaret för att tvätta i och att det var för stort för att få plats i badrummet.

Både grannarna och hyresvärden vände sig till hyresnämnden för att bli av med kvinnan från huset. Hyresnämnden har nu beslutat att kvinnan måste flytta eftersom hon har riskerat vattenskada och brutit mot sin vårdplikt genom att förstöra inredning i lägenheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.