Foto: SVT

Säkerhetsrutinerna på återbruken ska skärpas

Publicerad

Efter flera hot mot personal på återbruken anser nu Arbetsmiljöverket att säkerhetsrutinerna måste bli bättre.

I somras blev bland annat två anställda på återbruket på Hälla i Västerås mordhotade när de ertappade tjuvar som höll på att stjäla bilbatterier.

Arbetsmiljöverket menar att säkerhetsrutinerna måste bli mer specifika och uppdateras.

– Det som har brustit är att vi har haft för generella rutiner. Rutiner som har gällt på hela Vafab mlijö. Vi har nu sett att vi behöver se över våra rutiner, säger enhetschefen Ludvig Ericsson.

Förutom att stärka rutinerna ska det kommunala företaget bland annat testa en ny form av förvaring av stöldbegärligt gods som har mindre insyn. En utbildningsinsats för all personal planeras också i slutet av året.

– Vi hoppas att vår personal känner sig säkra. Vi har gjort ganska många åtgärder på kort sikt där vi utrustat med olika former av larm. Sen har vi också en långsiktig plan som bör kunna säkra upp säkerheten ännu mer, säger Ludvig Ericsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer