Carina Sandor (FP) Foto: SVT

Sandor (FP) tar plats i partiledningen

Uppdaterad
Publicerad

Ingenstans har Folkpartiet så starkt stöd som i Skinnskatteberg, inte minst tack vare oppositionsrådet Carina Sandor. Nu ser partistyrelsen till att ta tillvara på ”Sandor-effekten” genom att ge henne en plats i partistyrelsen.

Folkpartiet har en unik position i Skinnskatteberg, ingenstans i landet har partiet ett så starkt fäste. Även i årets val fick Folkpartiet nästan 30 procent av kommunrösterna. Trots det får partiet verka i opposition även den här mandatperioden.

Nu får ledande oppositionsrådet Carina Sandor lite plåster på såren. På måndagen valdes hon in Folkpartiets partiledning.

– Det är glädjande och hedrande att ha blivit invald i Folkpartiets partiledning. Det jag kommer att kunna bidra med att är omvandla Folkpartiets rikspolitik till att passa på landsbygden och bättre få in mindre kommuners förutsättningar i rikspolitiken, säger Sandor.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014 – Tvärsnytt

Mer i ämnet