Foto: Karl David Englund/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Temat för Musikhjälpen 2019: Sex är inte ett vapen

Uppdaterad
Publicerad

I år arrangeras Musikhjälpen i Västerås och nu har årets tema avslöjats: ”Sex är inte ett vapen”, vilket syftar på sexuellt våld i krig.

Bidragen kommer att gå till fysiskt och psykisk vård för överlevare, hjälp att driva rättsprocesser samt utbildning. Med de insamlade pengarna vill arrangörerna även stötta förebyggande arbete genom att de förändra de normer och attityder som ligger till grund för sexuellt våld.

– Att Musikhjälpen i år fokuserar på sexualiserat våld i väpnad konflikt innebär att vi ger röst till överlevare som tyvärr ofta lever i en skuggtillvaro fylld av skam och skuld, säger Radiohjälpens generalsekreterare Kristina Henschen.

Mellan den 9 och 15 december kommer Musikhjälpen hållas på Stora torget i Västerås. Evenemanget har arrangerats sedan 2008 och förra året samlades 50 miljoner kronor in med temat ”Alla har rätt till att funka olika”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Musikhjälpen Västerås

Mer i ämnet