Foto: Ur polisens förundersökning

Sju års fängelse efter mordförsök på nattklubb i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Svea Hovrätt ändrar Västmanlands tingsrätts tidigare friande dom. En 22-årig man från Enköping döms nu istället till sju års fängelse för försök till mord på en västeråsare, efter ett bråk på ett dansgolv.

Det var natten mot den 27 oktober 2018 som knivattacken skedde inne på en nattklubb i Västerås. Det efter ett bråk som startade på dansgolvet.

En ung man från Västerås fick svåra skador efter attacken som skedde med tre knivhugg i bröst och rygg. Han vårdades på sjukhuset i Västerås. Enligt rättsintyget, som bygger på uppgifter från patientjournalen, var skadorna livshotande.

De båda parterna kände varandra sedan tidigare och en bakomliggande konflikt kan vara orsaken till bråket.

Hovrättens dom

Hovrätten finner, till skillnad från tingsrätten, att den misstänkte 22-årig mannen från Enköping är skyldig till dådet. De väljer vidare att döma mannen till försök till mord och inte till försök till dråp, då den anser att omständigheterna inte varit klart förmildrande.

– Domen visar att hovrätten anser att bevisningen som jag lagt fram anses ha räckt för en fällande dom. Och jag tycker också domen ger upprättelse till den målsägande, säger Jerry Ramberg, kammaråklagare Västerås.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.