Skaparglädje på Råby

Publicerad

Konstprojektet Råby Planet har engagerat både unga och gamla i området under hela sommaren. Hör projektledaren Patrick Kretschek, koordinatorn Diana Kambugo och sommarjobbaren Shadiar Ahmed berätta om sommarens barnaktiviteter.

När statens konstråd utlyste möjligheten till att söka ett konstprojekt för områden med lågt valdeltagande, föll till slut valet på området Råby i Västerås.

Projektet skulle hålla till i aktivitetshuset Knytpunktens lokaler, men dagen innan de skulle sätta igång, brann huset ner till grunden. I ruinerna har den tyske konstnären Michael Beutler skapat ett konstverk med hjälp av invånarna i grannområdet. Konstfrämjandet har med hjälp av olika konstpedagoger även hållit i barnaktiviteter, där barnen bland annat har fått tillverka cement-skulpturer, trummor och egna gosedjur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.