Skåpbilsförare häktad för frontalkrock med veteranbil på E18

Uppdaterad
Publicerad

En 39-årig man har under torsdagseftermiddagen häktats misstänkt för frontalkrocken på E18 vid Sörstafors, väster om Hallstahammar.

Den 39-åriga föraren av skåpbilen misstänks för grovt rattfylleri, grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik efter dödsolyckan på E18 förra veckan.

Under häktningsförhandlingen närvarade mannen via videolänk från Akademiska sjukhuset och erkände brotten.

39-åringen är polsk medborgare och kom till Sverige två dagar innan dödsolyckan med avsikt att arbeta i landet. I förhör har han berättat att han drack alkohol dagen innan. Enligt dokument som SVT har tagit del av hade mannen 1,73 i promille alkohol i blodet.

– Jag trodde att jag var nykter och att alkoholen jag drack dagen innan hade gått ur kroppen, säger han i förhör.

I veteranbilen färdades en familj där föraren, en man från Örebro län, dog. Frun och en pojke i veteranbilen samt tre män i skåpbilen skadades. Kvinnan som färdades i veteranbilen har livshotande skador och den 10-årige pojken är svårt skadad, men inte livshotande. Familjens tax skadades svårt och fick avlivas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.