Skinnskattebergs omtvistade brandstation klubbad i kommunfullmäktige: ”Äntligen”

Uppdaterad
Publicerad

Den 10 januari klubbades den nya brandstationen i Skinnskatteberg igenom på ett extrainsatt möte i kommunfullmäktige. Trots att över 600 röster samlats in för att stoppa förslaget.

– Jag har svårt att förstå, det hade varit så lätt att göra om och göra rätt, säger kommunalrådet Lena Lovén Rolén (S).

En ny brandstation har debatterats länge, och i måndags fick oppositionen igenom förslaget om en ny station till en kostnad upp emot 55 miljoner kronor.

Utöver protester från Socialdemokraterna och Vänsterpartiet så har en namninsamling med över 600 underskrifter lämnats in till kommunen i protest mot underlaget och kostnaden för den nya brandstationen. Huruvida det slutar i en folkomröstning eller inte avgörs vid nästa sammanträde i kommunfullmäktige.

Brandstationen i Skinnskatteberg

– Det är bra att folk reagerar och är engagerade i frågan. Det som är viktigt är att gemene man vet vad man har undertecknat, att alla fakta är rätt presenterade för folket. Det får inte finnas några oklarheter gällande detta, skriver Ewa Olsson-Bergstedt (SD) till SVT.

Nu ska alla underskrifter valideras innan ett beslut kan fattas i kommunfullmäktige.

– Vi respekterar folkets vilja att hålla en folkomröstning.

Kommunalrådet Lena Lovén Rolén (S) och Bo Öberg (M) ger i klippet sin syn på brandstationen och beslutet som nu fattats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brandstationen i Skinnskatteberg

Mer i ämnet