”Allmänheten behöver inte känna oro.” Johan Thalberg, polisens presstalesperson, försäkrar att skotten inte kunde ha träffat vem som helst. Foto: SVT

Polisen om skjutningarna i Västerås: ”Vi har en uppfattning om varför männen sköts”

Uppdaterad
Publicerad

Inom loppet av 14 timmar har två män skjutits på öppen gata i Västerås. Inne på polishuset arbetar majoriteten av poliserna med fallen på olika sätt.

Enligt polisens presstalesperson Johan Thalberg finns det inget samband mellan skottlossningarna. Då det ännu inte finns några gripna för brotten är de skottskadade männen centrala personer i båda utredningarna.

De drabbade männen

Mannen som sköts på Drottninggatan har förhörts flera gånger och lämnat sin version av händelsen till polisen. Han är heller inte dömd sedan tidigare.

Skjutningarna i Västerås 2019

Vad vet vi om den man som sköts på Önsta Gryta?

– Vi har gjort den undersökning man behöver göra kring den mannen men vi kan inte gå ut med mer information än att han blev skadad. Det är en vuxen man, säger Johan Thalberg.

Mannen tog sig på egen hand till en restaurang någon kilometer från Norra Önsta Gryta, berättar VLT, dit polis och ambulans larmades klockan 00:40 natten till tisdag.

Efter de senaste två skjutningarna sticker statistiken över mord och mordförsök med skjutvapen i Västmanland iväg. Här kan du se tabellen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningarna i Västerås 2019

Mer i ämnet