• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industribyggnad i Kurröds industriområde i Uddevalla med kraftig rökutveckling som följd. Alla i området uppmanas gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer här

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Åsa Lundkvist, direktör på barn- och utbildningsförvaltningen, om kopplingarna mellan rektorn och den misstänkte 16-åringen. Foto: Susanna Ahnlund/SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Skolan ser ingen koppling mellan rektor och misstänkt 16-åring

Uppdaterad
Publicerad

Den 16-årige pojke som misstänks för våldsdådet i Västerås har ingen tydlig koppling till den skadade rektorn. Pojken var inte elev på rektorns skola, och heller inte på lovskolan, som rektorn ansvarar för.

Två män skadades svårt i våldsdådet i centrala Västerås i går, då en 16-åring misstänks ha gått till attack med ett vasst föremål. En rektor på en gymnasieskola i Västerås var den som skadades mest allvarligt.

I nuläget ser barn- och utbildningsförvaltningen i Västerås inga kopplingar mellan rektorn och den misstänkte 16-åringen.  

Rektorerna får krisstöd

Under onsdagen kommer alla rektorer i Västerås att mötas med anledning av gårdagens våldsdåd. Rektorerna får krisstöd, och det erbjuds också till alla berörda kollegor och elever.

– Det finns möjlighet att ta kontakt med vår elevhälsa för olika stödinsatser, även om eleverna har sommarlov. Vi finns där om de skulle behöva det, säger Åsa Lundkvist.

Hur är situationen för den skadade rektorn?

– Den uppfattning vi har fått är att det är ett mer positivt läge nu än när han anlände.

Den andre skadade mannen fick svåra skador, men det är okänt hur situationen är med honom idag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Våldsbrott i västerås

Mer i ämnet