Foto: Robert Gustavsson / SVT

Sköt ihjäl 30-åring i Västerås – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

30-åringen sköts till döds med tre skott på nära håll på Emausgatan i Västerås i april. Nu döms en 24-årig man till fängelse för mord och grovt vapenbrott.

Det var på kvällen den 27 april som 30-åringen dödades på Emausgatan sedan han stämt träff med 24-åringen, de båda var forna kamrater. Enligt 30-åringens flickvän hade han uttryckt en oro innan han gick hemifrån.

24-åringen har erkänt att det var han som sköt men hävdat att han agerade i självförsvar.

Västmanlands tingsrätt dömer 24-åringen till fängelse i tolv år och fyra månader för mord, grovt vapenbrott, ringa narkotika brott och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Skyddades av vän

24-åringens kompis döms för skyddande av brottsling och flera andra brott till ett års fängelse. Kompisen ska bland annat ha hämtat upp 24-åringen i en skåpbil efter skjutningen och fört honom till sin bostad.

Två av 24-åringens anhöriga stod också åtalade för skyddande av brottsling men de frias. En av dem döms dock för en rad andra brott, bland annat grovt vapen brott, till fängelse i ett år och en månad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.