Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från polisens arbete på brottsplatsen i Västerås i klippet. Foto: Blåljusbilder

En person avliden efter skottlossning i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har avlidit av sina skador efter en skottlossning i stadsdelen Bäckby i Västerås. Polisen har därmed inlett en förundersökning om mord.

Det var under tisdagseftermiddagen, strax innan klockan 17, som polisen fick in flera larm om skottlossning. Enligt polisen är det någon eller några personer som ska ha hittat en skadad person och då meddelat polis.

Den skadade fördes till sjukhus med allvarliga skador men avled senare, enligt polisens uppdatering strax efter klockan 21. Mannens anhöriga är underrättade.

Dödsskjutningen på Bäckby i Västerås

– Det rör sig om en person men vem personen är och vilka skador denne har kan jag inte gå in på i nuläget, sa Magnus Jansson Klarin, presstalesperson vid polisregion Mitt tidigare under tisdagskvällen.

Jagas med polishelikopter

Polisen har spärrat av platsen för att säkra spår för tekniker. I nuläget vet man inte om det rör sig om en eller flera misstänkta gärningspersoner.

Polishelikopter hjälper till i sökarbetet efter misstänkta förövare.

Strax efter klockan 19.20 meddelade polisen att de påbörjat dörrknackning i området.

Vid 23-tiden avslutade polisen deras undersökning och släppte på avspärrningarna. Enligt polisens hemsida har de säkrat en hel del spår på platsen.

Ärendet rubriceras i nuläget som mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen på Bäckby i Västerås

Mer i ämnet