Foto: Adam Schatzl

Skultunatippen kräver att beslutet hävs: ”Det finns ingen laglig grund”

Uppdaterad
Publicerad

Företaget som driver avfallstippen i Skultuna vill att Miljö- och konsumentnämndens beslut hävs. I yrkandet skriver de att det inte finns någon laglig grund till att beslutet ska gälla innan länsstyrelsen fattat beslut.

Företaget har överklagat kommunens beslut till länsstyrelsen. I beslutet förbjuds avfallsanläggningen ta emot mer bygg- och rivningsavfall. Även arbete på anläggningen, inklusive transporter, förbjuds mellan 22.00-06.00.  

”Finns ingen laglig grund till beslutet ”

Beslutet har överklagats till länsstyrelsen som nu handlägger ärendet. Nu yrkar företaget på att beslutet inte ska gälla under tiden innan länsstyrelsen prövat ärendet. NM Trading & Transport menar att de bör få en chans till domstolsprövning innan beslutet verkställs. 

Avfallsanläggningen i Skultuna

Vidare skriver de i yrkandet att de brister som Miljö- och Hälsoskyddsförvaltningen på Västerås stad poängterat, inte är av sådan art att förbud är motiverat eller rimligt. I yrkandet hävdar de att det inte finns någon laglig grund till att beslutet ska gälla tills vidare. 

Länsstyrelsen jobbar med att handlägga överklagan. Vidare har Miljö- och Hälsoskyddsförvaltningen i nuläget inte planerat in någon ny inspektion på anläggningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Avfallsanläggningen i Skultuna

Mer i ämnet