• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Räddningstjänsten har försökt bygga en barriär mot tågrälsen i förhoppning att kunna få igång trafiken igen. Enligt räddningstjänsten kommer tågtrafiken komma igång senast vid 18-tiden. Foto: Mimmi Sundgren/SVT

Industribrand i Västerås orsakar tågstopp

Uppdaterad
Publicerad

På grund av en brand i en industribyggnad natten till tisdagen i Västerås har tågtrafiken västerut från Västerås stoppats. Enligt räddningstjänsten kommer tågtrafiken komma igång med full kapacitet vid 20-tiden på onsdag.

Sträckor som berörs enligt SJ är Stockholm-Västerås-Göteborg, Västerås-Ludvika, Västerås – Arboga/Örebro/Hallsberg och Sala-Linköping.

– Man är rädd att komma för nära om det finns gasflaskor och vi väntar på Trafikverket just nu. Vi har satt in taxi och bussar så länge, Pernilla Johansson, pressjouren SJ.

Uppdatering tisdag 12.00

Räddningstjänsten försökte under förmiddagen att skapa en barriär mot rälsen för att få igång tågtrafiken snabbare. Men Johan Gagnert, inre befäl på Räddsam Mälardalen, berättar att man vid lunchtid gav upp de försöken.

– Prognosen när tågtrafiken kan återupptas är framflyttad till onsdag klockan 20.00 nu, säger han.

Uppdatering 27/5

Tågen går nu förbi sträckan på ett spår. Dock med begränsad hastighet fram till och med 20.00 på onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.