Foto: TT

Nu ska lokala idrottsklubbar i länet ”stoppa skitsnacket”

Publicerad

Locker Room Talk arbetar för att stoppa snacket som leder till skeva värderingar – nu kommer de till Västerås för att träffa lokala idrottsklubbar.

– Vi är inbjudna av bland andra Västmanlands Idrottsförbund, det är första gången vi kommer till Västmanland på det här sättet, säger Shanga Azyz, ordförande och utbildare för Locker Room Talk.

– Metoden går ut på att vi träffar grabbar mellan 10-14 år i en kvart innan träningen och snackar om manlighet och träning, och likadant veckan efter i åtta veckor så det blir en del av vardagen, säger Azyz.

”Alla ska ha råd med det”

I ett av utbildningspassen ger man exempel på hur det oschyssta snacket kan vara, man visar då en film på hur äldre killar kan säga dåliga saker. Sedan pratar man om hur man kunnat våga säga emot istället för att stå tyst och höra på.

– Ambitionen är att man ska börja med Locker Room Talk hos klubbarna i Västmanland, att alla ska ha råd med det. Västmanlands Idrottsförbund betalar, annars skulle inte de små klubbarna ha råd, säger Azyz.

– Om en klubb vill börja med det här kan de kontakta Västmanlands Idrottsförbund, säger Azyz.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.