• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Polisen har spärrat av ett stor område för att genomföra en teknisk undersökning på platsen. Foto: Ludwig Vesterström/SVT

Stor polisinsats efter skottlossning på Skallberget i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Västerås utreder under fredagen en skottlossning som ska ha skett under natten till fredagen på Skallberget i Västerås. Polisen har hittat flera tomhylsor på platsen.

– I nuläget har vi ingen gripen eller skadad, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson hos polisen.

Insatsen inleddes under tidig natt och pågick under natten med flera patruller.

– Vi fick in flera samtal om smällar i området, säger Magnus Jansson Klarin.

Polisen spärrade av ett stort område för teknisk undersökning under fredagsmorgonen och det var då man hittade flera tomhylsor. Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningarna i Västerås 2021

Mer i ämnet