Under fredagen har polisen undersökt brottsplatsen. I klippet berättar polisens presstalesperson om gängkriminaliteten i Västerås och de kopplingar som görs till skjutningen. Foto: Ludwig Vesterström/SVT

Polisen efter nattens skjutning i Västerås: Kopplar ihop den med gängkriminaliteten

Uppdaterad
Publicerad

Efter nattens skottlossning på Skallberget i Västerås berättar polisen att de kopplar ihop händelsen med den kriminella gängbrottsligheten i Västerås.

– Det finns ett antal kriminella gäng i Västerås, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson på polisregion Mitt.

Det var vid 01-tiden natten till fredagen som polisen fick samtal om att smällar hörts på Skallberget i Västerås. Polisen påbörjade då en insats med flera patruller och kunde på fredagsförmiddagen bekräfta att det varit en skottlossning.

– Vi tror oss ha lokaliserat själva brottsplatsen, där vi har hittat ett antal tomhylsor, säger Magnus Jansson Klarin.

Skjutningarna i Västerås 2021

Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord. I nuläget har ingen misstänks gripits. Ingen skadad person har heller hittats.

Flera skjutningar på senaste tiden

Den senaste månaden har fem bekräftade skjutningar skett i Västerås – i Skultuna, på Hammarby, två stycken på Råby och nu även på Skallberget.

– Det är såklart oroande, säger Magnus Jansson Klarin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningarna i Västerås 2021

Mer i ämnet