Stora vägskador efter lastbilsbranden på E20 utanför Kungsör – måste asfalteras om

Uppdaterad
Publicerad

Det lastbilsflak som brunnit på E20 mellan Kungsör och Eskilstuna har gjort att vägen blivit rejält skadad. Släpet har blivit så varmt att delar av det smält ner i asfalten. 

På den plats där lastbilssläpet stått kommer därför asfalten behöva fräsas, något P4 Västmanland var först med att berätta. Därefter kommer ny asfalt läggas. 

–  Arbetet kommer starta vid 17-tiden och om allt ser bra ut kommer asfalten läggas under kvällen och natten, säger Peter Miinalainen, projektledare drift och underhåll på Trafikverket.

Dessutom har det ena vägräcket blivit förstört, vilket gör att 20-30 meter räcke behöver bytas ut. Även vajern i mitten ska bytas ut, men det kommer ske framöver. 

Trafiken i riktning mot Arboga kommer släppas på vid 17-tiden under tisdagskvällen och vägen kommer vara öppen även när arbetet pågår. Prognosen är att allt ska vara klart till midnatt.  

Det är mycket som behöver åtgärdas efter olyckan och i nuläget vet Trafikverket inte vad notan kommer gå på. 

– Det kommer bli stora kostnader, men i nuläget vet jag inte vad det landar på, säger Peter Miinalainen, projektledare drift och underhåll på Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.