”Ta chansen med nya vänskaper. Man ska ändå spendera cirka tre år med de här personerna, så det är lika bra att lära känna dom” säger Christian Norstedt på studentkåren. Foto: Caroline Slotte/ SVT/ SVT

Studentkåren på högskolan ansvarar för att inkludera alla

Uppdaterad
Publicerad

Studier är en anledning till att man flyttar och lämnar familj och vänner på hemmaplan. Att hitta nya vänner är inte alltid lätt, men på Mälardalens Högskola har man vissa rutiner för att inkludera alla nya studenter.

I samband med skolstart kör den så kallade rookieperioden igång för nya studenter, vilken Studentkåren anordnar. Syftet är att snabbt komma in i gemenskapen och lära känna de nya kurskamraterna. 

– Majoriteten av de som är med på rookieperioden tycker det är kul, säger Christian Norstedt på Mälardalens Studentkår. 

Resterande av året fortsätter studentkåren att ordna aktiviteter såsom fester, quiz och filmkvällar så att det ska finnas något för alla. Ifall man har svårt att hitta vänner på högskolan är ett tips att bo på ett studentboendet, menar Christian Norstedt. 

– Om man bor på ett studentboende första året på högskolan så får man automatiskt personer runt sig som är i samma sits, vilket kan vara en bra start, säger han. 

Vidare menar han att Studentkåren har ett stort ansvar att inkludera alla och få studenterna att känna sig välkomna.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.