• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Familjehemmet blev nystart

Uppdaterad
Publicerad

Högt i tak, värme och humor. Utanför Sala träffar vi familjehemmet som borde vara varje kommuns dröm.

Allt fler barn kan av olika anledningar inte längre vara kvar i sina biologiska hem. Köerna växer och jourhemstiderna förlängs. Kommunerna är ständigt på jakt efter familjer och allra svårast är det att hitta placeringar för äldre barn och för syskon.

Fosterhem i 7 år

Bristen på familjehem

Utanför Sala träffar vi Jenny och Beatrice som för snart sju år sedan bestämde sig för att öppna sitt hem och ta emot tre syskon.

– Vi visste att barnen fanns och hade hunnit tänka ganska länge och tänkt att om socialtjänsten bestämmer sig för att göra någonting så vill vi finnas där, säger Beatrice Woldert.

Från barnlösa till storfamilj

Sen ett och ett halvt år tillbaka har de tre syskonen, idag 13, 16 och 18 år gamla, också fått en lillasyster när Jenny och Beatrice bestämde sig för att utöka familjen med ett biologiskt barn.

– Det är väldigt trevligt faktiskt. Hon kommer och väcker en på morgonen, drar av täcket och så. Ibland kan hon skrika, det är lite jobbigt, men sånt får man ju ta, säger Jesper Larsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bristen på familjehem

Mer i ämnet