Om konferens- och hotellsektorn: ”Det är 50 och 60-procentiga omsättningstapp” Foto: Melker Blomberg/SVT

Svenskt Näringsliv: ”Det har varit nattsvart”

Uppdaterad
Publicerad

Bilden av att företag inom hotell och konferens har haft det extremt tufft under 2020 bekräftas av företagarorganisationen Svenskt Näringsliv.

– Det har varit ett jätteutmanande år för dem, det har varit nattsvart, man har fått ställa om, och det är alltså mellan 50-60-procentiga omsättningstapp, säger Kristin Lahed regionchef Svenskt Näringsliv Västerås.

Hårt drabbad bransch

Svenskt Näringsliv som organisation kommer i kontakt med många företag ur alla branscher men just den här sektorn där människor ska mötas på en konferensanläggning, på en restaurang eller på ett hotell, har drabbats kanske hårdast av alla, tillsammans med resebranschen.

Coronaviruset i Västmanland

– Man har fått ställa om, korttidspermitterat, varit beroende av stödåtgärder och att politiken spelat med och hjälpt och stöttat dem under den här tiden, säger Kristin Lahed.

I klippet ovan hör du Svenskt Näringslivs Kristin Lahed om konferens- och hotellsektorns tunga 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet