Foto: SVT

Teljebäck: Orsaken är slitningar med personalen

Uppdaterad
Publicerad

Västmanlandsmusiken behöver en nystart, anser styrelseordförande Anders Teljebäck (S), som igår beslutade att sparka sittande vd Dag Celsing.

– Vi har varit i ett läge med stora ekonomiska underskott. Där har Dag Celsing behövt vidta åtgärder som vd, som har inneburit slitningar med personalen. Nu behöver vi ha in ett nytt ledarskap, med en ny målbild och ny vision, säger Anders Teljebäck.

Beslutet att Dag Celsing ska lämna sitt uppdrag som vd för Västmanlandsmusiken har alltså ett samband med den kritik som facket Symf har riktat mot Celsing.

– Det har det såklart. Jag, som styrelsens ordförande, har lyssnat på det som personalen har framfört. Det har varit en del i bedömningen som vi har gjort, säger Teljebäck.

Uppdrag från styrelsen

Själv hävdar Dag Celsing att förändringarna, som har orsakat missnöje bland musikerna, har gjorts på styrelsens uppdrag.

Teljebäck håller delvis med.

– Vad gäller förändringarna i tjänstgöringsgraden har styrelsen fattat beslut och han har agerat på styrelsens uppdrag. Men slitningarna har som jag förstår det handlat om mer än det, säger Anders Teljebäck.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.