Therese Landolsi och hennes familj bytte hippa Södermalm mot naturen i Riddarhyttan. – Jag upplever att vi har kommit varandra närmare som familj, vi har mer tid för varandra idag, säger hon. Foto: SVT

Therese och familjen valde Riddarhyttan framför storstaden

Uppdaterad
Publicerad

I många glesbygdskommuner är det ont om 80- och 90-talister som lämnat för större städer. Men det finns de som går mot strömmen – för tre år sedan flyttade Therese Landolsi och hennes familj till lugnet i Riddarhyttan och lämnade storstadens ekorrhjul bakom sig.

Familjen bodde tidigare på Södermalm i Stockholm, men beslutade sig för att lämna storstadsstressen. Flyttlasset gick till Riddarhyttan i Skinnskatteberg.

– Men att komma från anonymiteten och myllret till det här lugnet, det var lite av en kulturkrock, säger Therese Landolsi.

Befolkningsförändringarna i Sverige

Annars upplever hon det mesta som positivt jämfört med livet i en storstad.

– Ibland skulle man kanske önska ett lite större kafé- och restaurangutbud, men det kanske är min lilla bortskämda storstadsröst som talar då, säger hon.

Se mer i videon – Therese berättar om varför hon lämnade storstaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Befolkningsförändringarna i Sverige

Mer i ämnet