Tillberga Grannskapsservice får tillstånd att driva Parkgårdens äldreboende igen

Uppdaterad
Publicerad

Inspektionen för vård och Omsorg, IVO, beviljar Tillberga Grannskapsservice ansökan om att återigen få driva Parkgårdens äldreboende och servicehus.

– Det känns otroligt roligt. Det har varit en väldigt lång process med många motgångar, säger vd Hannes Lyckholm.

Tillberga Grannskapsservice har drivit Parkgårdens äldreboende mellan 1993 och 2021 på uppdrag av Västerås stad. Men 2021 fick föreningen avslag på tillståndsansökan om att driva verksamheten, då ansökan inte inkommit i tid. Tillberga Grannskapsservice blev polisanmält och Västerås stad sade upp avtalet med den ekonomiska föreningen och tog över driften av Parkgården.

Nytt avslag

Förra året skrev föreningen ett nytt avtal med Västerås stad om att driva äldreboendet mellan 2023-2030. Men IVO ansåg att kompetensen i dåvarande styrelsen var otillräcklig och avslog föreningens ansökan om att driva Parkgården på nytt.

– Då utökade vi styrelsen med två styrelseledamöter som har lång erfarenhet inom vård- och omsorg, säger Hannes Lyckholm, vd på Tillberga Grannskapsservice.

Enligt Hannes Lyckholm är tanken att flytta över nuvarande personal för att bibehålla kvalitén på vården.

– Vi hoppas att alla 17 medarbetare ska gå över till oss, säger han.

Föreningen kan nu ta över

Efter fredagens besked återupptas nu processen att ta över äldreboendet. I nästa vecka kommer föreningen ha ett möte med Västerås stad om när de kan börja bedriva verksamheten.

– Jag vill gärna att det sker så fort som möjligt, men det ska gå ordnat till. Jag vill inte stressa fram den här processen, säger Hannes Lyckholm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.