• Viktigt meddelande:

    Det är en kraftig brand i ett radhus i Stenby i Eskilstuna, med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Västmanland: Flest smittspridningsbrister i träningsanläggningar och matbutiker

Publicerad

Träningsanläggningar och matbutiker har flest brister i efterlevnad av pandemilagen. Det visar tillsyn av länsstyrelsen i Västmanland under vecka 14-15.

Tillsynen visade på brister i åtta verksamheter: tre träningsanläggningar, två livsmedelsbutiker och tre andra olika butiker. Det handlar om allt från avsaknad av skyltning till att man inte vidtog åtgärder för att minska trängseln i lokalen.

En annan återkommande brist hos sportanläggningarna är att träningsmaskinerna står för nära varandra. De flesta bristerna åtgärdades under kontrollbesöket. Sammanställningen av bristerna i länet har nyhetsbyrån Siren gjort.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet